News

Grootste sorter van Europa

Added on November 13th 2019

Zalando opent mega dc voor vaste klanten

 

Zalando is weer een distributiecentrum rijker. In Polen heeft de e-commerce gigant een dc geopend van ruim 130.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Het dc moet shoppers die lid zijn van het vaste klanten programma Lounge beter en sneller helpen.
 

Zalando opent mega dc voor vaste klanten

Aan de logistieke expansiedrift van Zalando komt maar geen einde. Na de opening van het dc in Zweden vorig jaar, met een hoog robotgehalte, is nu de beurt aan Polen. In Olsztynek, in het noordoosten van Polen heeft Zalando voor zijn winkelclub Zalando Lounge een dc geopend van 130.000 vierkante meter.

Grootste sorter van Europa

Dit dc moet het groeiende klantenbestand van Zalando Lounge, dat momenteel meer dan vijftien miljoen leden heeft in dertien Europese landen, sneller en beter bedienen. Het dc beschikt net als het andere Poolse dc in Gardno, over twee enorme picktorens. Iedere picktoren bevat vijf verdiepingen. Naast conveyors is het dc uitgerust met Europa’s grootste sorter van Optimus, meldt Fiege die de logistiek verzorgt. De sorter heeft een capaciteit van 16.000 Trays per uur en 1.800 uitgangen

Martin Rost, senior vice president van Zalando Lounge en Outlets: “Onze winkelclub groeit gestaag in Polen en in heel Europa, dus we moeten onze logistieke processen continu optimaliseren. Met Fiege als operationele partner op onze nieuwe locatie voor Zalando Lounge, zijn we ervan overtuigd dat we nieuwe merken en producten kunnen aanbieden, zoals woonaccessoires en huishoudtextiel.”

Grootste Zalando dc in Nederland

Het dc biedt momenteel werk aan 500 mensen. Dit moeten er 1000 worden. Dat zijn er nog altijd 500 minder die er gepland zijn voor het nieuwe dc in Nederland. In Bleiswijk bouwt Zalando het grootste en meest gerobotiseerde dc van het bedrijf. Dit dc moet medio 2021 operationeel zijn.

Bron:http://www.logistiek.nl

Why Optimus?
  • Proven simple technology
  • Modular design
  • Low cost solutions
  • Single point of contact
  • Worldwide service and maintenance
Do you have any questions?
Call or mail us!
More information? Sign up for our newsletter...
Copyright © 2015 Optimus Sorter Technology BV - All rights reserved
Design and development: Webagency We Are Konzept

Optimus Sorters extra information

Top